گزارش/فاطمه گرامی – با توسعه علوم کامپیوتر و رشد نیروی انسانی در این زمینه ما شاهد حاصل مرغوب این تکنولوژی و موقعیت خوب آن در دنیای مجازی هستیم کشور ما تا کنون توانسته با وجود شرایط سخت تحریم با تکیه بر هوش و ذوق جوانان خود درجات علمی خوبی را کسب کند و به نوعی […]
گزارش/فاطمه گرامی – با توسعه علوم کامپیوتر و رشد نیروی انسانی در این زمینه ما شاهد حاصل مرغوب این تکنولوژی و موقعیت خوب آن در دنیای مجازی هستیم کشور ما تا کنون توانسته با وجود شرایط سخت تحریم با تکیه بر هوش و ذوق جوانان خود درجات علمی خوبی را کسب کند و به نوعی در عالم علم و تکنولوژی برای فعالان این عرصه چشمک زنی کند.
پیشرفت کشورهای جهان سوم، مخصوصا وقتی از نوع مسلمان هم باشد از دیرباز به مزاج برخی ابرقدرتان خوش نمی آید به گونه ای که تا کنون بسیار شاهد سنگ اندازی آنها بوده و هستیم ورود پای کج دشمنان در عرصه دنیای سایبری و هدایت کاربران به کج راه ها، مشکلاتی است که از بدو توسعه این علوم شاهد آن بوده ایم تحریم و هجوم نامرئی دشمن از این طریق نمی تواند ما را از بهره گیری و استفاده از این علوم بازدارد و باید از این نیاز به درستی استفاده شود.
چندین سال پیش شبکه ملی فرهنگ برای جهت دادن به این علوم و جلوگیری از نفوذ بیصدای دشمن در عرصه دنیای مجازی، زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به تاسیس مجتمع های فرهنگی در سراسر کشور کرده است. این مجتمع ها با هدف آموزش صحیح و آشنایی کامل با محصولات دیجیتال که از مهم ترین رویکرد وزارت ارشاد بوده، راه اندازی شده است. این مراکز بیشتر در کانون های فرهنگی مساجد، کتابخانه ها، و مجتمع های فرهنگی شهرها مستقر هستند.
مجتمع های رسانه ای دیجیتال به عنوان مراکز تولید انبوه محصولات فرهنگی با محتوا، بستر مناسبی برای رشد استعدادهای جوانان و تولید نرم افزار های داخلی بر اساس تمدن ایرانی اسلامی می باشند برای آشنایی هرچه بهتر عملکرد این مجتمع ها سراغ علی قلی نواز مدیر مجتمع دیجیتال مستقر در مجتمع فرهنگی تبریز رفتیم تا با کم و کیف کار آشنا شویم.
مدیر این مجتمع کار خود را در سالنی به وسعت ۷۰۰ متراژ و تعداد ۴۵ رایانه و با سیستم اینترنت با پهناي باند ۲ مگابايت با بخش هاي گيم نت ، كافي نت ، اتاق نرم افزار ، نمايشگاه دائمي نرم افزار ، اتاق توليد ، كلاسهاي آموزشي و ارائه خدمات و راه كار هاي مبتني بر SMS , Web ,Linux ,Mobile , E-Learninig , شبكه و … شروع کرده است این مجتمع همه روزه پذیرای علاقمندان این علوم در کلیه شاخه ها اعم از انيميشن ، برنامه نويسي ، طراحي وب سايت ، گرافيك ، شبكه و… می باشد
علی قلی نواز بزرگترین حسن مجتمع های دیجیتال را در آموزش اصولی و استفاده صحيح از دنیای سایبری برای کودکان، نوجوانان عنوان کرده و می گوید: خانواده هایی هستند که به دلیل تاثیر بد سایت های غیر مجاز از استفاده فرزندان خود از محیط اینترنت هراس دارند ما در این مجتمع راه های کنترل را به آنها آموزش می دهیم شرایط امن مجتمع توانسته مراجعين را راضی کند به طوریکه خانواده ها از سپردن فرزندان خود به مجتمع جهت آموزش و استفاده از بازی های رایانه ای و غیره ابراز خرسندی می کنند.
وی در ادامه از نخستین آموزش کاربری رایانه (ICDL) با حضور خانواده ها خبر داده و می افزاید: این آموزش در نیمه اول سال جاری برگزار شد و با توجه به نوع آموزش خود مورد استقبال گرم حاضرین قرار گرفت.
وی يكي از هدف مجتمع فرهنگي دیجیتال را آموزش هاي مفید و تخصصي و تربيت نیروی متخصص اعلام کرده و ادامه می دهد:دست اندکاران این مجتمع با آموزش دانشجویان و تبدیل آنها به نیروی متخصص می خواهد سهمی در ارتقاء علمی شهر خود داشته باشند.
مدیر مجتمع فرهنگي دیجیتال تبریز نوع آموزش دانشجويان را متفاوت عنوان کرده و می افزاید: در مجتمع دانشجویان علاوه بر آموزش علمي ، آموزش هاي عملي نيز توسط استادان مجرب داده مي شود قلی نواز همچنين اضافه می کند: براي ارتقا و بكارگيري آموزش هاي داده شده سعي ميشود دانشجويان در تيم هاي توليد و انجمن هاي تخصصي مجتمع مشاركت داده شوند .
عليرغم اينكه از شروع به فعاليت مجتمع دیجیتال تبریز بيشتر از چهار ماه نگذشته بود در پنجمین جشنواره بین المللی رسانه های دیجیتال موفق به كسب تنديس سيمسن ، لوح افتخار و لوح فناورانه نمايشگاه را در بخش نرم افزار شد . این جشنواره در مهر ماه سال جاری برگزار شده بود.
عملکرد درخشان این مجتمع آن هم در فاصله زمانی کمتر از یک سال نشان از وجود استعدادهای خفته ای است که در تک تک جوانان ایرانی وجود دارد که با وجود محدودترین امکانات بهترین بهره وری را می دهند چقدر خوب می شود مسئولین کشور به نبوغ جوانان بیش از پیش بهاء دهند تا شاهد موفقیت های بیشتر و در نهایت سربلندی کشور عزیزمان باشیم.
- نویسنده : فاطمه گرامی آرمان همدلی