مصاحبه با آقای نوراله ابرهیمی عرضه کننده نامی سوسیس و کالباس در تبریز وقتی پای حرف پزشکان می‌نشینی، وقتی تلویزیون روشن می‌کنی و برنامههایی از نوع مشاوره تغذیهای را می‌بینی، وقتی قند و چربی ات بالاست، و وقتی… همه می‌گویند غذاهایی از نوع فست ‌فوت مثل سوسیس و کالباس نخورید که زیان دارد و غیره […]

مصاحبه با آقای نوراله ابرهیمی عرضه کننده نامی سوسیس و کالباس در تبریز

وقتی پای حرف پزشکان می‌نشینی، وقتی تلویزیون روشن می‌کنی و برنامههایی از نوع مشاوره تغذیهای را می‌بینی، وقتی قند و چربی ات بالاست، و وقتی… همه می‌گویند غذاهایی از نوع فست ‌فوت مثل سوسیس و کالباس نخورید که زیان دارد و غیره بعد که دقیق می‌شوی می‌بینی همه ناصحان خودشان هم از این غذاها استفاده می‌کنند و هم آنکه، با ولع و طمع مهمانان و کودکان خود را نیز به رستورانهایی از نوع فس ت‌فوت می ‌برند.

این موضوع بهانه ای شد تا با آقای نورا… ابراهیمی مدیرعامل سابق کاله همصحبت شویم که خود از عرضه ‌کنندگان این چنین محصولاتی است او از همه چیز این صنف گفت گاهی به ناصحان تاخت و گاهی هم از تولیدکنندگان گله کرد او معتقد است اغذیه فست‌فوت از نوع سوسیس و کالباس، اگر با ترکیبات بهداشتی و استاندارد تهیه شود یک غذای سالم محسوب می‌شود.

تا جایی که یادمان می‌آید همیشه به ما می‌گویند سوسیس و کالباس نخورید مضر است شما می‌گویید بخورید! چرا؟

چون غذایی بهداشتی و خوشمزه است خودم چندین سال ناظر کیفی بودم و بسیاری از کارخانه‌های سوسیس و کالباس را بازدید کردهام در ایران همه کارخانه‌های معتبر کاملا بهداشتی عمل می‌کنند و هیچ جای نگرانی نیست.

فکر نمی کنید به قضیه خیلی مثبت نگاه می‌کنید یعنی هیچ تخلفی در تولید سوسیس کالباس صورت نمی گیرد؟

اگر منفی هم نگاه کنیم، باید بگویم از نظر بهداشتی هیچ تخلفی در کارخانه‌های تولیدی این محصول صورت نمی‌گیرد  تنها تخلفی که بعضا دیده می‌شود کاهش گوشت قرمز از میزان تعیین شده می‌باشد به طور مثال: به جای ۴۰ درصد گوشت قرمز از ۲۰ درصد استفاده می‌شود و به جای ۲۰ درصد باقی مانده از گوشت مرغ استفاده می‌شود تا هزینه تمام شده کاهش یابد باید این را هم در نظر بگیریم قدرت خرید مردم پایین است وقتی به مشتری یک نوع سوسیس ۱۵ هزار تومنی و یک نوع سوسیس پنج هزار تومنی برای فروش ارائه می‌دهیم دو هزار نفر سوسیس پنج هزار تومنی را انتخاب می‌کنند و فقط حدود ۱۰ نفر سوسیس ۱۵ هزار تومنی را برای خرید انتخاب می‌کنند و این یعنی اگر سوسیس کالباس ارزان قیمت تولید نشود دوهزار نفر امکان خرید این محصول را نمی‌توانند داشته باشند.

نظر شما در مورد تبلیغات منفی که در خصوص مضر بودن سوسیس و کالباس صورت می‌گیرد چیست؟

این تبلیغات منفی بزرگترین دغدغه همصنفان من است بارها با مدیران بهداشتی در این مورد حرف زدیم سوسیس و کالباس به جرم نکرده متهم هست تاکنون هیچ دلیل و مدرکی برای مضر بودن این محصول از طرف کارشناسان تغذیه ارائه نشده است فقط می‌گویند نخورید و این دلیل بر مضر بودن آن نمی‌تواند باشد یاد خاطره ای در این مورد افتادم که بیانش برای مخاطبان خالی از لطف نخواهد بود پای تلویزیون نشسته بودم دکتری در خصوص تغذیه سالم صحبت می‌کرد و می‌گفت از مصرف سوسیس و کالباس پرهیز کنید فردای آن روز به صورت اتفاقی همان دکتر در هواپیما با من همسفر شد برای ما بسته غذایی آوردن که محتویات آن غذا و کالباس و چند نوع خوراکی دیگر بود نکته جالب این بود که دکتری که دیروز مردم را از خوردن کالباس منع می‌کرد و آن را برای سلامتی مضر می‌دانست اولین خوراکی که خورد کالباس بود!! با تعجب به او گفتم آقای دکتر خودتان به مردم می‌گویید سوسیس و کالباس نخورید ولی حالا خودتان… خندید و گفت خوب خوشمزه است!! باور کنید مضر بودن کالباس بر سر زبان ها افتاده و بیشتر کسانی که ما را از خوردن سوسیس و کالباس منع می‌کنند از آنالیز این غذا چیزی نمی‌دانند ما انتظار داریم مدعیان پاسخ منطقی بدهند سوسیس و کالباس غذای سالمی است و کاملا بهداشتی تولید می‌شود.

چگونه سوسیس و کالباسی مرغوب و با کیفیت انتخاب کنیم؟

اولین نکته قابل توجه چک کردن تاریخ تولید و انقضاء محصول است و بعد از اطمینان از این مورد باید به میزان گوشت به کار رفته دقت کنیم هر چه میزان گوشت بیشتر باشد طبیعتا از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است برای حصول اطمینان ازمیزان گوشت بکار رفته می‌توانند از روی پوشش محصول، میزان گوشت به کار رفته را با قیمت روز گوشت محاسبه کنند به طور مثال اگر در محصولی ۴۰ درصد گوشت بکار رفته باشد هزینه آن با قیمت امروز حدود ۱۲ هزار تومان می‌شود اگر فروشنده کمتر از ۱۰ هزار تومان بفروشد مطمئن باشید  میزان گوشت بکار رفته کمتر از ۴۰ درصد است یعنی میزان گوشت بکار رفته باید با قیمت روز گوشت همخوانی داشته باشد.

لطفا برای حصول اطمینان مصرفکنندهها سوسیس و کالباس را برای مخاطبان ما آنالیز کنید؟

درصد مشخصی گوشت بکار می‌رود به دلیل وجود چربی زیاد از گوشت لاشه استفاده نمی‌شود چون پروسه چربیزدایی آن طولانی و هزینه بر است به همین دلیل از گوشت صنعتی استفاده می‌شود که میزان چربی آن بسیار کمتر بوده و بهتر لایه لایه می‌شود گوشت

برای خمیر شدن وارد دستگاه کاتر می‌شود و برای اینکه گرمای ایجاد شده در دستگاه گوشت را نسوزاند مقداری یخ به آن اضافه می‌شود و بعد ادویه‌های مجاز اضافه می‌شود و تمام.

استفاده از گوشت‌های متفرقه را تایید می‌کنید؟ 

ببینید پیدا کردن گوشت‌های متفرقه به خودی خود آسان نیست با این حال کمتر پیش  می‌آید وجدان کسی قبول کند که چنین کاری انجام دهد بیشتر کسانی که مجوز بهداشت و پروانه کسب ندارند چنین کار پلید و غیر انسانی را می‌تواند انجام دهند اما کارخانه‌های معتبر با رعایت بهداشت کامل محصولات خود را تولید می‌کنند و بهداشت استان نظارت خوبی در این خصوص دارد و خدا را شکر فرهنگ مردم ما طوری است که هنگام خرید به آرم پروانه تولید و بهداشت توجه می‌کنند.

میزان ماندگاری سوسیس و کالباس و همبرگر و.. چقدر است؟

میزان تاریخ مصرف سوسیس کالباس یکماه الی ۴۵ روز می‌باشد که در بسته محصول هم درج می‌شود و این محصول را هرچه تازه تر استفاده بکنیم طعم بهتری خواهد داشت مطمئنا طعم سوسیس کالباس تولید شده امروز، بهتر از سوسیس کالباسی خواهد بود که ۱۰ روز از تولید آن می‌گذرد و باز هم از نظر بهداشتی مشکلی نیست طبیعتا محصولات تازه کیفیت بالاتری خواهند داشت.

برای دوستداران سوسیس کالباس مارک‌های معتبر در کشور را معرفی کنید؟

نمیتوانم بگویم کدام بهتر است اما می‌توانم بگویم در کشور ما کارخانه‌های تولید سوسیس کالباس اکثرا دارای تجهیزات پیشرفته خارجی هستند و اداره بهداشت نظارت خوبی دارد قبلا هم عرض کردم مردم عزیز می‌توانند با چک کردن قیمت محصول و مطابقت میزان گوشت آن با قیمت روز گوشت، انتخاب بهتری داشته باشند. البته ارزان بودن آن نیز دلیل بر غیر بهداشتی بودن آن نیست فقط میزان گوشت آن کم بوده و یا به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده شده است.

شما یک توزیعکننده معتبر هستین محصول کدام کارخانه ها را برای توزیع انتخاب می‌کنید؟ و روش انتخابتان را هم کمی توضیح دهید؟

کامپوره، آذر محصول، خوش خوراک، میهن خوراک، رباط و ۲۰۲، کارخانه هایی هستند که توزیع محصولات آنها را برعهده گرفته ام از همه کارخانه ها بازدید می‌کنم و موارد بهداشتی را بررسی می‌کنم بعد از تست و تایید محصول، توزیع آن را بر عهده می‌گیرم.

علت افزایش مصرف فست‌فوت را در چه می‌دانید و میزان مصرف روزانه این محصولات در تبریز چقدر است؟ 

سوسیس کالباس یک غذای آماده است در قدیم معمولا محل کار نزدیک خانه ها بود و مردم برای خوردن غذا به خانه می‌رفتند اما بعدها با طولانی شدن مسافت بین خانه و محل کار، مردم مجبور شدند از غذای بیرون استفاده کنند در این صورت اگر بخواهند غذای گرم مثل چلوکباب و غیره بخورند هزینه زیادی را باید بپردازد که با شرایط اقتصادی بیشتر مردم جور در نمی‌آید به همین دلیل برای صرفهجویی در هزینه ها غذای آماده را ترجیح دادند تا هزینه کمتری بپردازد و اینچنین شد که میزان مصرف سوسیس و کالباس روز به روز افزایش یافت ۱۵ سال پیش در تبریز میزان مصرف روزانه سوسیس و کالباس و فرآورده‌های آن دو الی سه تن بود الان این مصرف روزانه، به بالای صد تن رسیده است.

  • نویسنده : فاطمه گرامی آرمان همدلی